Българи в чужбина искат международна изолация на кабинета „Орешарски“

0

Българите, живеещи в САЩ, са започнали да изпращат индивидуално подписани писма до 4 ключови институции в САЩ – вицепрезидента Джо Байдън, Държавния департамент /Министерство на външните работи/, Комисията по външни отношения на Сената и Камарата на представителите.

В писмата се настоява за бойкот и дипломатическа изолация на всички представители на правителството, което е описано като „заговор, въплъщаващ удобната обвързаност на останките от комунистическото минало и грозното потомство на бившите КГБ служби, трансформирани в „бизнес елит“ от олигарси и организирана престъпност“.

С тази инициатива организаторите ѝ се надяват гражданските искания да получат по-широка международна подкрепа, която да провокира оставката на настоящото правителство.

Писмата са разпространени във Фейсбук сред групите от протестиращи българи в чужбина, които вече трети месец, заедно със своите сънародници в България, организират протести срещу кабинета „Орешарски“ по целия свят.

Призивът за изпращането им е публикуван и в iReport на CNN като има възможност да бъде развит като история от новинарския канал, ако събере достатъчно публичност. До момента кампанията е събрала над 4000 харесвания и споделяния и се очаква броят да се увеличи.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук