Баба Марта идва начумерена, със силен вятър, дъжд и сняг 

0

Баба Марта няма да пропусне още в първите дни на месеца да покаже капризния си нрав, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Днес през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през целия ден ще остане от юг – умерен до силен. За 14 области: Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали е обавен жълт код за очакван силен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните ще са в широки граници от 10° – 12° в западната половина от страната, до 18° – 20° на изток.  

През следващите дни вятърът ще се ориентира от североизток, температурите ще се понижават и в четвъртък минималните ще са между 0° и 5°, а максималните – между 3° и 8°. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m – от сняг.  

Във вторник в отделни райони в Южна България валежите ще са значителни по количество, в сряда ще са слаби и на по-малко места. В четвъртък, след временно спиране от югозапад отново ще завали.  

В петък и събота, с ориентиране на вятъра от югозапад, температурите ще се повишат с 3-4 градуса. Валежите в по-голямата част от страната ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.  

В неделя вятърът ще се обърне от запад-северозапад, облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи на повече места в страната. 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук