Баба Марта идва усмихната, после се „нацупва“

0
пролет и зима

Баба Марта идва усмихната, с много слънце и температури, които на много места ще надхвърлят 15 градуса. Типично за нрава си, още на следващия ден ще се нацупи, температурите рязко ще се понижат, а за националния празник, който отбелязваме на 3 март ще се понижат с около 10 градуса.

Това показва прогнозата на синоптиците от Научния институт по метеорология и хидрология. В понеделник ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони от страната и на отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът и в Източна България ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и във вторник ще се усили. Дневните температурите ще се повишат; като максималните ще достигнат 5-7 градуса. По-ниски понеделник ще са минималните температури, които на места все още до минус 10° – минус 12°. Очакваните температури в Русенско са минимална – минус 6, максимална – 3 градуса.

Във вторник облачността ще е предимно висока и средна, привечер ще се увеличава и вплътнява. Максималните температури ще продължат да се повишават и на места ще достигна 9-10 градуса, в Русенско – 5-6 градуса.

В сряда от север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг. Температурите ще останат почти без промяна.

В четвъртък и петък от запад облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще се повишат и дневните отново ще достигнат и ще надхвърлят 15°, на места е възможно да достигна до 20°С.

В събота от северозапад облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Сутрешните температури ще са предимно между 1° и 6°, дневните – ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°.

В неделя, 3 март, температурите ще продължат да се понижават и най-високите ще бъдат от порядъка на 5-6 градуса.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили