Баба Марта няма да се цупи, ще е по-топло от обичайното

0

Макар че ще започне със сравнително студено време, тази година Баба Марта няма да се цупи, времето ще е по-топло от обичайното.

Това показва прогнозата на метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-ниските температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите ще достигнат 22 – 27 градуса.

През първата половина от второто десетдневие температурите ще бъдат около нормата. Времето ще бъде динамично, с условия за валежи, предимно от дъжд, но с краткотрайни понижения на температурите, в Северна България и в планинските райони дъждът ще преминава в сняг. През втората половина от десетдневието има по-голяма вероятност температурите да се повишат и да са над нормата, а динамиката на атмосферните процеси да се запази и често да има валежи от дъжд, в по-високите планински части – от сняг.

През третото десетдневие остава тенденцията за сравнително високи температури и за чести превалявания. След средата на десетдневието има относително по-голяма вероятност и за дни, в които да преобладава слънчево време.