Баба Марта се намръщи, носи дъжд и вятър

0

Баба Марта няма да пропусне да покаже нрава и променливите си настроения, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

През по-голямата част от седмицата времето ще бъде променливо, с чести валежи от дъжд, в планинските райони от сняг, температурите ще се понижат.

Днес ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-съществени над южните райони. Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните – от 11 до 15 градуса.

През следващите дни ще остане облачно, с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен и с него ще проникне относително студен въздух; температурите ще се понижат с 4-5 градуса. В планините над 1500-1600 m ще вали сняг. В петък и събота над североизточната половина от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността до предимно слънчево време. Над югозападната ще има повече облачност, на места и слаби валежи. Сутрин ще бъде сравнително по-студено, с минимални температури около нулата. Максималните в петък ще са най-ниски, в повечето места между 5° и 10°, в събота ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. В неделя и над Югозападна България вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, през почивните дни ще придобие южна компонента.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук