Бъдещи шеф-готвачи и топ-сервитьори мерят сили в Русе

0

Бъдещи шеф-готвачи и топ-сервитьори влизат в оспорвана битка в Русе. Те ще мерят умения в  регионалния кръг на националното състезание за титлата „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“. В надпреварата, която ще започне в ранния следобед днес, ще вземат участие 18 ученици от седем области в Северна България – Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Плевен, Русе и Търговище.

Поради пандемията от COVID-19 и наложените ограничителни мерки състезанието в другите две традиционни направления – за барман и хлебар-сладкар няма да се проведе на регионално ниво, а директно в столицата.

Уменията на участниците ще бъдат оценявани от доказани експерти. В журито влизат председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски, генералният координатор на организацията Катя Бакиева и Детелин Илиев. Кулинарните заложби на младите готвачи ще бъдат наблюдавани пък от зорките погледи на председателя на Българската асоциация на професионалните готвачи Георги Ерменков, както и от Александър Русев и Светломир Петров.

Резултатите от надпреварата ще станат известни късно тази вечер.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили