Балъков ще води „Етър“ и през новия сезон, привлича естонски национал

0
Балъков ще води „виолетовите“

Бронзовият медалист от САЩ‘ 94 Красимир Балъков ще води „виолетовите“ и през следващия сезон в елитната футболна група, а неговите момчета излизат още тази вечер в контролна среща срещу „ЦСКА“ (София).

Звездата на българския футбол сложи край на спекулациите относно оставането си в „Етър“. След постигането на основната цел – отборът да остане в елита, Балъков беше категоричен, че желанието му е тимът да натрупа достатъчно точки преди зимната пауза, за да си гарантира спокойствието през пролетта.

„Сега отваряме нова страница, с моето оставане в Търново. Нещата няма да вървят по мед и масло – продължаваме с нашите ежедневни проблеми. Бюджетът в момента е нисък, за да гарантира участието догодина в „А“- група. Разчита се изключително много на моите контакти, на нашите контакти, на всички от треньорския ми щаб“, заяви Балъков в качеството си на главен мениджър на „Етър“.

А основното предизвикателство пред тима е осигуряването на повече спонсори и набавяне на достатъчно средства за стабилизиране на бюджета.

„Етър“ ще стартира подготовката с две нови попълнения. Това са естонският национал Артьом Артюнин и Крум Стоянов, който идва от „Динамо“ (Минск).

„Като цяло отборът се запази до голяма степен. С тези футболисти, на които им изтичаха договорите, като на Яни Пехливанов, Христо Иванов, Венци Василев, Ерик Почански, Иван Вълчанов – сме им подновили контрактите“, допълни административният директор на „Етър“ Страцимир Тинчев.

Под въпрос са обаче звездите на „виолетовите“ Самб Бадара и Аласана Мане, за които ще се търсят варианти да останат и през следващия сезон.