Българите песимисти за подобряване на благосъстоянието им

0

Българите не демонстрират особени очаквания за подобряване на благосъъстоянието им.

Това показват резултатите от изследване на социологическата агенция „Тренд“, осъществено по поръчка на вестник „24 часа“.

Едва един на пет от анкетираните смята, че в следващата една година икономическото положение в страната да се подобри. 31% са песимистично настроени и очакват то да се влоши, а 44% – да остане същото. Подобрение в жизнения стандарт смятат, че ще има 21%, 26% са на мнение, че ще се влоши, докато 45% не очакват промяна.

Над половината от българите не искат предсрочни парламентарни избори, сочат още резултатите от проучването. Нов парламентарен вот се подкрепя сред мнозинството от привържениците на „Възраждане“ и БСП.

Положителна оценка за работата на кабинета на Николай Денков изразяват 22% от интервюираните. Най-силна подкрепа правителството среща сред привържениците на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП – ДБ) – над три четвърти, докато симпатизантите на ГЕРБ изглеждат разделени наполовина.,

Не се наблюдава съществена динамика в електоралните нагласи. При евентуални избори през юли в парламента отново биха влезли 6-те партии, които и сега са представени в него. ГЕРБ биха получили 24,8% от гласовете, следват ги „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 19,1% от заявилите, че ще гласуват на евентуални избори. Третото място остава за „Възраждане“ с подкрепа от 15,5% от гласуващите, следвани от ДПС с 13,7% и БСП – 8,6%). „Има такъв народ“ остава точно на прага на парламентарната бариера с 4% от гласуващите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук