TikTok дава на Европа достъп до изследователски софтуер

0

Приложението за кратки видеоклипове TikTok предостави в четвъртък своя софтуер за изследвания на изследователи в Европа в навечерието на новите правила на ЕС, които изискват от големите технологични компании да полагат повече усилия, за да контролират онлайн съдържанието.

TikTok, собственост на китайския технологичен конгломерат ByteDance, е една от 19-те онлайн платформи и търсачки, които подлежат на по-строги изисквания, които ще влязат в сила от август съгласно Закона за цифровите услуги (DSA).

Компанията заяви, че все още очаква Европейската комисия да определи техническите условия за интерфейса за програмиране на приложения (API) за достъп до нейните данни, но все пак е решила да продължи.

„TikTok проактивно разгръща своя изследователски API преди по-нататъшните технически указания и стартира библиотека с търговско съдържание преди крайния срок за спазване на DSA“, се казва в изявление на приложението за социални медии.

„Всички изследователи ще трябва да имат собствен акаунт в TikTok for Developers и да се намират в САЩ или Европа, за да получат достъп до нашия API за изследвания.“

По-рано тази година компанията пусна първоначална версия на своя Research API за академични изследователи в САЩ.

В четвъртък TikTok също така позволи на изследователите достъп до своя API за комерсиално съдържание.

За да спази правилата на DSA за прозрачност на платените реклами, компанията отвори своята база данни с информация за платените реклами и метаданни за рекламите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук