България: Прекратяване на договора с Пфайцер, или драстично намаляване на количеството ваксини!

0

На заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси (част „Здравеопазване“), което ще се проведе утре в Брюксел, страната ни ще настоява или за прекратяване на договора с Pfizer, или за драстично намаляване на количествата ваксини.

Това става ясно от решението, което служебното правителство прие на последното си заседание.

В рамките на заседанието министрите ще проведат политически дебат по две основни теми: предложението за Регламент за такси на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) и Глобалната здравна стратегия на ЕС.

В рамките на Съвета е предвиден работен обяд, тема на който са споразуменията за закупуване на ваксини срещу COVID-19. Последователно изразяваната от България позиция, която ще бъде изложена отново и по време на работния обяд, е, че нуждите на страната от ваксини са напълно задоволени, складовите възможности са изчерпани и не е налице необходимост от нови доставки. В настоящата сериозна ситуация за България има само две разумни решения: прекратяване на договора с Pfizer или драстично намаляване на количествата на база реални потребности. Правителствата на държавите членки следва занапред да поръчват само реално необходими количества ваксини с ясно посочен срок на годност, при заплащане след извършени доставки и без планиране на ваксини за следващи години.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук