България загуби от Иран на Световното първенство по волейбол

0
59
България загуби от Иран

България загуби от Иран двубоя в група “D” на Световното първенство по волейбол, което се провежда в Италия и България. Иранците показаха страхотна игра и спечелиха срещата с 3:1 гейма и са начело в класирането на групата заедно с отбора на Полша.
Този резултат сериозно компрометира шансовете на българите за място във финалната шестица. Сега вече те нямат право на повече загуби във Варна.
Нашите момчета направиха безумен брой грешки. От другата страна персийският разпределител Маруф правеше каквото си иска и постоянно извеждаше своите нападатели почти без блокада.
Възпитаниците на Пламен Константинов започнаха колебливо и изостанаха с пет точки до средата на първия гейм, като направиха късен опит да се върнат в тази част, но грешни отигравания в някои ключови моменти доведоха до 25:22 за Иран. Във втората част иранците водеха играта от самото начало и стигнаха до лесен успех на 20 точки. Третият гейм бе много равностоен, като нашите волейболисти поведоха с точка до първото прекъсване, но съперникът им обърна резултата до втората почивка. В края на гейма „лъвовете“ вдигнаха оборотите и заслужено стигнаха до успех с 25:22. Третата част също вървеше равностойно в началото, но след това волейболистите на Иран постепенно започнаха да се откъсват и в крайна сметка затвориха мача след 25:19.
В следващите две срещи момчетата на Пламен Константинов са длъжни да постигнат две чисти победи. Пуерто Рико е много слаб отбор, но кубинците са млади и непредсказуеми.