Българо-румънски екипи ще контролират трафика

0
Смесените българо-румънски полицейски екипи

Съвместни българо-румънски екипи ще регулират трафика по Великденски празници в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра, съобщават от Пътна полиция.

Пограничните райони са определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива, транзитно преминаващи за Република Гърция. Целта е засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата.

Съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Румъния.

Контролът, осъществяван от съвместните патрули, ще бъде насочен към водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и други. Дейността им ще бъде приоритетно съсредоточена към места, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението и участъци с предпоставки за възникване на проблемни ситуации на пътното платно с оглед подпомагане на движението и недопускане образуването на колони.

От „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук