Българо-румънски екипи следят за безопасността на движението в районите на Русе и Гюргево

0
Смесените българо-румънски полицейски екипи

Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Русе и Гюргево през активния летен сезон, съобщават от областната дирекция на МВР н Русе.

В Русенско съвместните екипи започнаха работа в петък. Те ще работят в пограничните райони от двете страни на Дунав мост, съответно на Гюргево и Русе, като съгласно предварително утвърден график, това ще се случва основно в почивните дни, когато интензивността на движението е по-висока, но и в дни през седмицата.

Контролните проверки на съвместните наряди ще се извършват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис. Ще се осъществява засилен контрол за установяване на нарушения за неправилно изпреварване, скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за деца, валидност на документи на водачите за управление на МПС, задължителни застраховки, техническо състояние на превозните средства, както и на случаи на превоз на лица с нередовни документи за пребиваване.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Русе отчитат висока ефективност от работата на смесените екипи, още повече, че през последните месеци по главните пътни артерии в нашата област и през ГКПП – Дунав мост се наблюдава изключително интензивен трафик между двете държави, основно на товарни МПС, но напоследък и на лекотоварния поток. Посредничеството на командированите румънски полицаи значително улеснява контакта със сънародниците им – водачи на МПС, при извършване на контролната дейност.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук