Българска победа на престижен конкурс на National Geographic

0
Българска победа на престижен конкурс на National Geographic

Българинът Ясен Тодоров спечели голямата награда в конкурс с три категории за кадър (на място, диви животни и хора) на National Geographic. Негова снимка е избрана сред такива на 10 000 участници. Отличеният кадър носи заглавието „Нереално“ и е направен през май по време на негов полет над пустинята Мохаве, Калифорния. Показва изоставени автомобили „Фолксваген“ и „Ауди“. След световен скандал познат като „Дизелгейт“ през 2015 г. мястото става гробище за коли. Дори германската компания беше принудена да изтегли милиони коли от пазара поради разкритието, че манипулира данните за вредните емисии на дизеловите двигатели.

„Надявам се подобни сцени да ни накарат да се замислим повече как да опазим нашата прекрасна планета“, пише в описанието на снимката.

Проф. Ясен Тодоров преподава музика в университет в Сан Франциско. Освен че е лауреат на редица конкурси, обича и летенето. Дори има собствен самолет, от който прави голяма част от снимките си, както и отличената, за която получи награда от 5000 долара.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили