„Българската левица” обжалва общинския бюджет, бил асоциален

0

Това съобщи русенският лидер на партията Мариян Димитров. Жалбата е внесена в Административния съд в Русе. От храма на Темида потвърдиха внасянето на жалбата като уточниха, че все още не й е даден ход, тъй като не е внесена задължителната държавна такса за нейното разглеждане.
Според „Българската левица приемането на Бюджет 2013 е било извършено в нарушение на чл.11, ал. 6 от Закона за общинските бюджети, тъй като поради техническа грешка 1, 174 млн. лева са били скрити при публичното обсъждане от местната общност. Това е лишило незаконосъобразно гражданите на Община Русе от възможността да правят предложения за разпределението на тези публични средства. Гражданите остават с основателните съмнения, че тези средства са насочени към фирми близки на кмета и управляващото мнозинство.
Бюджет 2013 е асоциален, смятат още от „Българската левица“. Според тях, той не отразява желанието на гражданите за една по-социална общинска политика като безплатно пътуване по линиите на градския транспорт на майките с деца до 3 г. и намаление на картите за пътуване на ученици на възраст от 16 – 19 год. и на инвалидите. За издръжка на пенсионерските клубове пък били отделени средства, равни на тези в общините Бяла, Две могили и Иваново, които имат много по-малки финансови възможности от Община Русе и по-малко пенсионери.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук