Българската левица се възмути от общинските съветници

0
2189

Това съобщи пред журналисти русенският лидер на левицата Мариян Димитров. Според него, макар и законно, повишението на старейшинските възнаграждения било „морално оспоримо“. „В момента, в който увеличението на възнагражденията стана законно, заплатите им веднага бяха повишени, въпреки че обичайно общинските съветници отхвърлят различни социални искания с оправданието “няма пари”, аргументира се Димитров.

Председателят на левицата в Русе разкритикува и позицията на кмета Пламен Стоилов, запазил неутралитет в ситуацията. И все пак, при положение, че Стоилов е лидер на местната структура на ГЕРБ, а общинските съветници от неговата партия са най-многобройни, при желание от тяхна страна, те биха могли да определят позицията на общинския съвет по заплатите, каза Димитров. Скандалното в случая според него е, че за над 100-процентовото увеличение на своите заплати, общинските съветници са успели да намерят допълнителни средства.

Мариян Димитров определи като „нецелесъобразно“ поставянето на защитен екран пред сградата на бившата полиция. 90-те хиляди лева можело да се използват за други цели, а и Общината според него трябвало да предприеме мерки за съхраняването на сградата, а не да я крие от погледа а хората.