Български и македонски музиканти с послание за любов с „Йовано, Йованке“

0

Български и македонски изпълнителни доказаха, че границите могат да бъдат преодолени, а дипломатическите спорове разрешени чрез песен. Вместо да спорят чия е песента, родният квартет „Destiny“ и македонското дуо Александър и Дац обединиха творческата си енергия и направиха кавър версия на песента „Йовано Йованке“.

„На шестата минута си говорихме за това да направим нещо заедно на осмата вече знаехме кое ще бъде то. Няколко песни проговорихме и на мен ми хрумна всъщност за тази красива и любима и обичана „Йовано Йованке“, разказа Гергана Алексиева от „Destiny“.

Общото си послание българският квартет отправя заедно с обичаните в цяла Северна Македония Драган Спасов – Дац и Александър Митевски.

„Ние „Destiny“, Александър и Дац казахме „да“ на любовта, това е нашата роля като артисти и като посланици, останалите крачки ще ги оставиме на политиците“, заяви Алексиева.

Мисията на Дац и Александър да зареждат с положителна енергия започна още в началото на пандемията. Тогава те категорично заявиха „Корона, чао“ и повдигнаха духа на целите Балкани, а хита им запя дори българският премиер Бойко Борисов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили