Български лекар отговаря за безопасността на ваксината на Pfizer/BioNtech

0
Д-р Елиас Озиолор

Български лекар от Разград е сред отговорниците за безопасността на ваксината на компанията Pfizer/BioNtech, която бе първата в света, получила разрешение за употреба. До момента със същия продукт у нас са ваксинирани близо 5 хил. лекари, пише „24 часа“.

Четири са сигналите за странични ефекти от ваксината у нас

Д-р Елиас Озолор от Разград завежда лабораторията по токсикология на Pfizer, която е пряко отговорна за безопасността на ваксината. Той отказва медийни изяви поради политиката на фирмата, но баща му Мишел Озиолор, който също е лекар, е един от първите ваксинирани у нас. Той е началник на АГ-отделението в разградската болница.

„Чувствам се добре. Усещам единствено лек дискомфорт на мястото, където поставиха инжекцията. След като ме ваксинираха продължих да работя,следобеда бях и в кабинета си, нямах никакви проблеми“, казва той.

Пристигна втората партида ваксини, имунизират учителите и възрастните хора

Той допълва, че от разговор със сина си е разбрал, че ваксината е безопасна и може да се получи само алергична реакция и затова след имунизация пациентът трябва да бъде наблюдаван в рамките на 30 минути.

„Минат ли без алергична реакция, няма никакви проблеми. Не знам нищо по-конкретно за самата ваксина, но не може синът ми да ми се моли да я направя и тя да е опасна”, казва лекарят.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили