Бареков се отказа от битката за парламента

0
42
Николай Бареков официално се оттегля

Николай Бареков официално се оттегля от изборите, става ясно от съобщение, разпространено до медиите от пресцентъра на Движение “Презареди България”.

Чрез него бившият телевизионен водещ и настоящ евродепутат обявява, че няма да регистрира листи в нито един избирателен район от името на партията си и няма да участва в предсрочния вот на 26 март.

„Взех решение да не се нареждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени „ало-измамници“. За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание. За мен политиката никога не е била това и е излишно да ви напомням, че за 3 години, откакто съм в нея, не чух една добра дума за себе си и никога не бях допуснат до властта и до политическия дебат. Всички тези „ало-измамници“ ограбиха моите идеи, но бягат като дявол от тамян от основното ми послание: „Да сменим системата!“ и да превърнем тях – политиците – в роби и обикновени служители на народа“, пише в писмото на Бареков.

В него той декларира, че ще остане „критик на системата и последователен враг на статуквото и на нелепите актьори в него“.

„Отдръпването ми настрани цели да даде възможност на всичките ми врагове да се опитат за пореден път да направят нещо добро за народа или пак да го ограбят като за последно“, пише бившият телевизионен водещ.