Бащата, убил детето си в Севлиево, може да се измъкне от наказание

0

Бащата, убил детето си в Севлиево в четвъртък, може да не бъде съден, ако се докаже, че не е осъзнавал какво върши. Това стана ясно на брифинга на полицията в петък. Мъжът е настанен в психиатричната болница в града и предстои да се направи оценка на състоянието му. Ако медиците установят, че той не е осъзнавал постъпките си, делото ще бъде прекратено, защото той не може да носи наказателна отговорност.

Сигналът за убийството е постъпил в четвъртък около обяд, разказа шефът на габровската полиция Борислав Муеров. Той е подаден от съсед на семейството. Убитото дете обаче е било открито от майка му и по-голямата му сестра, които са били извън къщата. Детето е имало порезна рана в областта на шията. В съседната спалня е бил бащата. Той е опитал да пререже вените си. Имал е рани на китките и глезените. Бил е откаран в болница, а след това по разпореждане на прокурор – в психиатрията.

Баща уби детето си в Севлиево

Разпитани са роднини, съседи и колеги на бащата, обясни Муеров. Досега сигнали за насилие в това семейство не са получавани. 41-годишният мъж е работил като охранител, но не е имал разрешение за оръжие.

Той е получил психически срив на 17 януари. Извикана е била линейка и е откаран в психиатрията. Пет дни по-късно е изписан за домашно лечение.

„Няма досега данни да е боледувал от някакви психични разтройства“, обясни Муеров.

Към момента полицията изчаква резултатите от няколко експертизи. С бащата все още не може да се работи, защото е в ступор, обясниха от МВР. Майката на убитото дете също е в шок.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили