БЧК в Русе подпомогна над 7500 души с хранителни продукти

0

Над 7500 души са били подпомогнати с хранителни продукти през миналата година, стана ясно на Общото събрание на Българския червен кръст в Русе.

Пакети с храна са получили и 100 деца в неравностойно положение. Редовно се провеждат консултации за насочване на целевите групи за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги. Само през изминалата година са били близо 400. Почти 3000 души са преминали обучения за превенция на социално значимите заболявания, сред които диабет и високо кръвно налягане. Обучения се правят и за превенция на водния и пътния травматизъм. Отделно около 2000 души са преминали специализирани курсове за първа долекарска помощ при бедствия, аварии и катастрофи.

По инициатива на възрастните доброволци за шеста поредна година бе организиран Коледен благотворителен базар за деца в нужда.  Събраните средства през минали декември възлизат на обща стойност 4266,39 лв. Отделно са били набрани и близо 26 000 лева от дарители. Осъществени бяха и няколко онлайн кампании, насърчаващи доброволното и безвъзмездно кръводаряване, както и такива, посветени на донорството и подпомагането на трансплантации.

Благодарение на добрата координация с местното РЗИ в Центъра за подкрепа консултации и социално включване на бездомни и скитащи лица към Областния съвет на БЧК – Русе бе разкрит мобилен пункт за ваксинация срещу Ковид – 19. От предварително заявилите 10 потребители на Центъра девет бяха имунизирани, с изключение на един, които е имал грипоподобни симптоми.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили