Бебе-гигант се роди във Варна

0
Pixabay

Най-голямото бебе в България от началото на годината се роди във варненската АГ-болница. Владислав е проплакал навръх Андреевден. Малкият всъщност е доста голям – тежи над 5 килограма и е 53 сантиметра висок.

Бебета като Владислав са рядкост, заяви д-р Снежина Цветкова, акушер-гинеколог с дългогодишна практика.

„Детето е родено с тегло 5.110 кг. Сравнително рядко се раждат толкова едри бебета. 53 сантиметра – с право наречен гигант“, каза тя.

В раждането на Владислав е участвал екип от двама лекари – д-р Иван Танев и д-р Сима Сабинова.

„Поради гигантските си размери, има абсолютни акушерски индикации за цезарово сечение. Това е второто раждане на въпросната пациентка“, разказа управителят на варненската АГ-болница проф. Емил Ковачев.

Майката на Владислав – Мария Бончева – е в добро състояние. Казва, че вече няма търпение да вземе бебето си в ръце. В момента малкият е в

„Емоцията е много голяма. За жалост все още не сме заедно с бебето, но скоро и това ще стане. Искам да благодаря на лекарите, на д-р Танев, на целия екип, който ме оперира и че всичко завърши много добре“, заяви тя.

А малкият голям човек Владислав е съсед по креватче с най-малкото бебе, родено в отделението.

„До детето над 5кг., има друго бебе, което е родено с тегло 650 грама, в момента тежи 590. Почти 8-9 пъти по-малко като килограми, но то също преодоля рисковите моменти и в момента е в стабилно състояние“, заяви д-р Цветкова.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили