Бебе Калина трябва да се оперира до юли, да помогнем!

0
658
Събрана е сумата

Зов за помощ към всички добри хора отправят родителите на бебе Калина.

Момиченцето се родило на 22 март. Като всички бебета Калина развила жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозирал, че това е признак за по-сериозен проблем.

На 28 април Калина получила вътрешен кръвоизлив и спешно я приели в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта й не се съсирвала в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин били твърде високи. Тези симптоми показвали, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно.

Последвали множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина” били поставени пет предполагаеми тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия.

Оттам изпратили семейството в „Пирогов” с надеждата за оперативно лечение, което специалистите след много изследвания отново, преценили, че не могат да извършат на място.

Вероятната диагноза за тях била: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина била насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в “Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев” в София с оглед последваща чернодробна трансплантация.

Новата надежда била операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не направили поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен. От Хамбург семейството се върнало с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи в чужбина до края на ЮЛИ, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв.

Помогнете да спасим тази малка и чиста душа!

– Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

BG78UBBS80021083667140

– Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

– PayPal на майката: yana.obreshkova@gmail.com

– Кампания в Help Karma: https://helpkarma.com/…/da-darim-badeshte-na-bebe-kalina-495

– Благотворителен базар във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/441342566667595/