Бертолд  Брехт се завръща на русенска сцена

0

След продължително отсъствие от русенска сцена Бертолд Брехт отново се завръща в репертоара на ДТ „Сава Огнянов“

В ДТ „Сава Огнянов“ започнаха репетициите на “Емоции от първа необходимост” – авторски музикален спектакъл по фрагменти от “Страх и мизерия в третия райх” на немския драматург. Режисьор е Ева Данаилова – носител на наградата за млад режисьор “Слави Шкаров” 2023 г. Нейната авторска интерпретация, подчинена на популялната фраза на драматурга: “Изкуството не е огледало, което отразява живота, а чук, с който да му придадеш форма” бе категоричният избор на журито и спечели вота на публиката и актьорите.

Темата на спектакъла е “изборът”, който всекидневно правим. От нашите решения, се оформят следствия и ние носим отговорност за нас, за околните, за обществото. Но колко лесно се взимат решения? Кога едно решение е важно? На кого можем да се опрем за помощ, когато трябва да направим важен избор? И има ли връщане назад? Това са част от въпросите, които нашият главен герой си задава, а заедно с него и ние.

Ролите са поверени на Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова, Любомир Кънев. Сценографията е дело на Евгения Явашева, музиката на Христо Намлиев, а хореографията на Стефан Витанов. Консултант ритмика – Юлиян Данчев.

Премиерата ще бъде на 27 април 2024 г., от 19:00ч. в Камерна зала, на Драматичен театър “Сава Огнянов” Русе.

Билети онлайн: https://entase.to/1p

Билетна каса: 082/830 168

Работно време от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук