Без маски на протеста в Русе

0

protest_radko30Станалият популярен с дегизировките си като известни политици русенец Радко Димитров този път беше само с тъмни очила. Димитров, който миналия четвъртък получи призовка да се яви в полицията сподели, че днес му е било направено предупреждение, с което му се забранява да се явява на митинги с маска, тъй като по този начин затруднявал евентуалното разпознаване. „Не мога да се появя с маска, тъй като ще им дам основание да ме закопчеят, а и уважавам законите“, каза още бившият журналист. Той допълни, че още миналата седмица е внесъл възражение срещу първия акт, а предстои да оспори официално и втория. „Ако трябва, ще стигна и до съда по правата на човека“,  каза още Димитров. Очаквал официалното решение на кмета за размера на евентуалната глоба, която ще трябва да заплати за двете наказателни постановления.

protest_plakati33Той определи действията на органите на реда като „полицейски натиск и политическа репресия, което е недопустимо за 2013 година“. „Всички индикации, които ми дават полицейските органи говорят за полицейски натиск и за политическа репресия, тъй като протестът е политически. След като има някакъв тип репресия, значи това е политическа репресия. Няма да давам примери, че в София всяка вечер има хора с маски и никой не ги закача“, каза още Радко Димитров.

Протестиращите 20-ина души оставиха самоделно направените табелки с надписи „Оставка“ на стълбището пред общината, след което в стил „Хайд парк“ коментираха исканията за промени в законодателството, Изборния кодекс, както и борбата с олигархичните кръгове.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук