Без опашки и блъсканици за европомощи

0

pomosti_hrani13За разлика от други години, на пункта за раздаване на пакетите не бяха засечени и автомобили от луксозни марки. Повечето хора или идваха с коли на близки, или заради тежките пакети, се прибираха с такси.

pomosti_hrani16От БЧК, които са ангажирани с раздаването на хранителните помощи, са създали добра организация, поради което струпвания и опашки не се получиха. От там уточниха, че раздаването на пакетите ще продължи до края на месеца. За да се получи тежащия около 25 кг. пакет, съдържащ ориз, брашно, олио, захар, конфитюр, боб, леща, картофено пюре и мед, трябва да се представи лична карта или нотариално заверено пълномощно. От БЧК уточниха, че ако хората липсват по една или друга от списъците трябва да се обърнат към дирекция социално подпомагане от където могат да им издадат служебна бележка.

pomosti_hrani17Тази година право на хранителни помощи има 8071 русенци. Това са одобрените за енергийно подпомагане и такива които са надвишили с малко минималния праг, и ветерани от войните. Раздаването на първия транш ще продължи до края на този месец. Второто раздаване ще бъде през декември, като тогава хората ще получат същите килограми храни и същите продукти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук