Без следа от мъжа, взривил блока във Варна

0

Все още не може да бъде открит В. Димитров, обвинен за взрива в жилищния блок във Варна. Той е обявен за общонационално издирване.

До момента не е установена самоличността на двете жертви в инцидента, като е възможно издирваният да е една от тях. Очаква се резултатите от ДНК експертизата да излязат до седмица.

Разследващите съобщиха, че за момента няма данни в имота да са съхранявани взривни вещества и боеприпаси.

Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна: „Не мога да кажа дали са използвани взривни вещества или взривове – резултатите ще станат ясни след изготвяне на химическата експертиза, която е назначена.“

По първоначални данни 302-ри блок няма конструктивни проблеми, но огледите ще продължат още месец, а хората не могат да се върнат по домовете си.

Иванка Александрова: „Два дни ще отида в някоя приятелка – тъй, ще ме вземе два три, пет дена. Ами после – това нещо трябва да се оправи.Прозорците изпочупени, вътре е обгазезно всичко – черно, почерняло. То не можеш да влезеш вътре да дишаш.“

От дирекция „Социални дейности“ обясниха, че очакват да се увеличи броя на хората, които търсят помощ и преглеждат всички общински жилища.

Трите деца, които пострадаха при взрива трябва да бъдат изписани днес.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили