Бездомни отглеждат зеленчуци в „Добрия самарянин“

0

Това съобщи Мартин Николов, управител на социалното заведение. Така, по думите му, освен че подпомагат издръжката си, обитателите на приюта поддържат и трудовите си навици.

priyut_gradina54В градинката на площ от около 200 м² те са насадили най-употребяваните зеленчуци – магданоз, салата,  лук, чесън, тиквички, боб, краставици, домати, репички, моркови, сладка царевица, картофи, ягоди, както и пъпеши. Наскоро са насадили и зеле, а също и овощни дръвчета. Така от приюта вече берат боб, тиквички, салата и ягоди, които се добавят към менюто на потребителите на услугата.

„Целта е хората да се занимават, да не отвикват от трудовите навици, да ги поддържат, защото трудът е най-важната част от социалната им рехабилитация и връщането в обществото“, категоричен е заяви Николов.

priyut_zala65В градинската работа се включват различен брой бездомни, като вече има основна група от шест души, които били с повече усет към градинарството. Други пък помагат при ремонта на помещенията, които обитават. В момента със собствени сили изграждат учебна зала.

В социалното заведение в момента живеят 58 бездомни. Освен подслон, те получават закуска, обяд и вечеря.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук