Бездомните хора, за които Каритас Русе се грижи, откриват миналото на града

0

Потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица към Каритас Русе посетиха Римската крепост Сексагинта Приста.

Групата от посетители с интерес изслуша цялата беседа за славното минало на Римската империя, за ролята на военната станция и нейните обитатели през вековете като отбранители на Дунавския Римски Лимес – северната граница на Империята.

По-голямата част от потребителите на ЦСРИ за пръв път откриваха местата, свързани с далечната история на Русе. Макар и с леко притеснение от височината на наблюдателната кула, всички се изкачиха по стълбите й и видяха гледката, откривала се пред очите на римските воини преди хилядолетие. „На 46 години доживях за пръв път да видя нещо такова, ще се радвам, ако ни заведете и на други важни места и музеи“, сподели Сибел – една от обитателките на Центъра за бездомни на Каритас Русе.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица е с капацитет от 15 души. Подкрепя хората, останали без покрив на главата – или избрали съзнателно този начин на живот. Центърът предлага различни терапии: трудова терапия, градинарство, арттерапия и пчеларство, за да стимулира у бездомните чувство за отговорност и ред, за принадлежност към общността и да развива умения в подкрепа на тяхната реинтеграция в обществото.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук