Безплатни кардиоконсултации и мерене на кръвното в Русе

0

Специализираната болница за активно лечение по кардиология „МедикаКор“ и Общински пазари – Русе ще проведат съвместна кампания по повод Световния ден на сърцето – 29 септември. Между 10 и 12 ч. в четвъртък на мобилен пункт на площада на Централен Oбщински пазар – Русе всички желаещи могат да се възползват от консултация с кардиолог, измерване на кръвно налягане, както и съвети за добро сърдечно здраве.

Домакините от Общински пазари ще предлагат на гражданите и сезонни плодове.

През 2022 г. инициативата е под наслов „Сърцето помни“. Тя цели да повиши информираността на обществото относно сърдечно-съдовите заболявания, опасността за здравето, която представляват, и превенцията им. Колкото по-рано се установи заболяване, шансът за успешно лечение и минимизиране на усложненията се увеличава.

Ето няколко съвета от кардиолозите, които ще помогнат за доброто ни сърдечно здраве:

  1. Контролирайте вредните навици.
  2. Хранете се балансирано – ограничете консумацията на готварска сол, мазни храни и захари. Наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, зърнени храни, риба и морски дарове.
  3. Бъдете физически активни. Поддържайте нормално телесно тегло чрез повишаване на физическата си активност – редовни физически упражнения, които укрепват здравето и повишават самочувствието.
  4. Постарайте се да бъдете по-спокойни. Намаляване на психо-емоционалния стрес се постига чрез изграждане на положително отношение към живота, избягване на конфликтите и неприятностите както на работното място, така и у дома. Използвайте алтернативи за освобождаване на напрежението – спортуване, хоби, музика, почивка сред природата.
  5. Профилактичните прегледи са важни. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и жените на възраст над 50 години да се консултират с кардиолог поне веднъж годишно, а при завишен рисков профил – и по-често.
агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук