Безплатни консултации за разширени вени в УМБАЛ „Канев“

0

Безплатни профилактични прегледи за разширени вени ще има в УМБАЛ „Канев“.

Прегледите, които са в рамките на националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“ на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология,  ще бъдат на 15 юни/четвъртък/ и на 16 юни /петък/. Те ще се извършват от съдовия хирург д-р Милен Томов в кабинет 114, на 1 етаж в ДКЦ-1. Всеки който желае може да си запише час за безплатен преглед ТУК.

Целта на инициативата е да допринесе за повишаване на информираността на пациентите относно ранната диагностика и своевременното лечение на хроничната венозна болест .

За всички издания на кампанията досега над 4000 души са се възползвали от тях. Само през 2022 г. са прегледани над 1500 души или с 20% повече от предходната година. С хронична венозна болест са диагностицирани 15% повече пациенти в сравнение с 2021 г. Установено е, че 61% от прегледалите се са със симптоми на ХВБ с история от 1 до 5 години, а 50% не са се лекували медикаментозно до момента. Тревожен е и фактът, че наблюдаваме подмладяване на заболяването, като нараства делът на хората на по-млада и средна възраст, диагностицирани в началните стадии на заболяването. Хубавата новина е, че благодарение на кампанията все повече хора разбират, че ранната диагностика и адекватното лечение имат огромно значение. Чрез тях може да се намали рискът от прогресия и усложнения на така разпространеното заболяване.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук