БФС отхвърли жалбата на „Левски“, сините няма да бойкотират баража

0
50
БФС отхвърли подадената от „Левски“ жалба

Спортно-техническата комисия към БФС отхвърли подадената от „Левски“ жалба срещу решението “сините” да играят бараж за участие в Лига Европа срещу тима на Верея.

Все пак, ръководството на „Левски“ потвърди, че няма да бойкотира срещата, въпреки че имаше такива призове от фенове. Според “сините“ при формулиране на своето решение, членовете на Спортно-техническата комисия са се ръководили само и единствено от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на Българския футболен съюз за сезон 2016/2017, в която ясно и недвусмислено е посочено кои отбори трябва да се изправят един срещу друг за определяне на последния представител на България в турнира на УЕФА “Лига Европа”.

Този плейоф, както и цялата система за провеждане на Първа професионална лига бяха избрани от самите клубове, които единодушно гласуваха за неговото утвърждаване за следващите 3 спортно-състезателни сезона на среща, проведена на 07.06.2016 г. Според нея, и по-точно според чл. 2, ал. 1, т. 3.1, буква “в” срещу заелия седмо място в крайното класиране на Първа лига се изправя отборът, заел последното място, даващо право на участие в “Лига Европа” за сезон 2017/2018. В конкретния случай това е ПФК “Левски” АД, който е трети в крайното класиране на Първа професионална лига”, се казва в обосновката на СТК.

“Бихме желали, също така, да Ви напомним, че до този момент Българският футболен съюз не е обявил официално ФК “Дунав” за участник от името на България в турнира на УЕФА “Лига Европа”. Това не може да се случи, преди да приключи процедурата по обжалване на ПФК “ЦСКА-София” АД пред Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 29.05.2017 г. за недопускане на клуба в европейските клубни турнири”, допълват от комисията.

Баражът между „Левски“ и „Верея“ за право на участие в Лига Европа ще се играе в неделя, 4 юни, от 20:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”