БХК търси „Човекът на годината“

0

До средата на този месец Българският Хелзински комитет продължава да набира номинации за  годишните награди „Човек на годината“.

Призовете се присъждат за принос към правата на човека и правозащитността.

Предложения  може да изпраща всеки за доброволци, активисти и организации, чиято работа през изминалата година е допринесла за утвърждаването на човешките права, за защита на животните и опазване на природата в България през  формата за номиниране на сайта на „Човек на годината“.

Наградите се връчват за 13-та  поредна година.

Както и при предходните издания, жури, съставено от правозащитници, журналисти и общественици, ще връчи голямата награда, както и няколко специални приза за журналистическа работа и активизъм.

Сред членовете на журито тази година са адвокат Александър Кашъмов от “Програма за достъп до информация”, Красимира Величкова от Български дарителски форум, Явор Гечев от фондация “Четири лапи”, отличените с голямата награда миналата година журналистки Генка Шикерова, Полина Паунова и Силвия Великова, и други.

Още подробности за наградите и списък на партньорите на тазгодишното издание можете да видите тук.

Организаторите на наградите  търсят и вашите разкази за  смелите, сърцатите, онези с правозащитна доблест хора, в годината на Ковид -19.

Може да го направите тук: https://humanoftheyear.org/.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа