Бихме Малта, запазваме шанс за Мундиала

0
1797

Радослав Димитров се разписа още в деветата минута, с уникално попадение. Димитров се опита да центрира, а вратарят Хабър вместо да отрази, сам си довкара топката точно под гредата. 50 минути по-късно  Емил Гъргоров стреля точно след пробив и пас на Георги Миланов и направи 2:0. В 79-ата минута Ерера, след двойно подаване с Вела, стреля прецизно от 12-13 метра и намали на 1:2.

Въпреки че през по-голямата част от времето диктуваше развоя на събитията, в началото на срещата българският тим изживя няколко инфарктни момента. Още в първата минута Ерера центрира по трева в наказателното поле, там Шембри засече и за съвсем малко топката не влетя в мрежата на Ники Михайлов. Малко след това удар на Аджус с глава прелетя на сантиметри над напречната греда. В 15-та минута малтийците стигнаха и до най-добрия си шанс за гол – Фаила изпълни пряк свободен удар фронтално срещу Михайлов, българският вратар леко отклони топката, а тя се удари в дясната му греда, и излезе.

След този първи четвърт час обаче, на терена вече имаше само един отбор – България. Атакуващите футболисти на Любо Пенев успяваха с няколко хода да матират съперника, и да излизат на позиции за стрелба, по най-разнообразни начини.

След намаляването на резултата обаче оставащите до края минути изведнъж се оказаха много трудни за избраниците на Любослав Пенев. Домакините дори упражниха натиск и обсадиха вратата на Михайлов. Българите все пак успяха да задържат преднината си и спечелиха мача.