Битката с машините затрудни и вота в Русе, няма сигнали за купен вот

0

Едва половината от протоколите в Русенско са обработени в Районната избирателна комисия, съобщи председателят й Милена Хинкова.

Приети и обработени към момента са едва половината от 337 секционни избирателни комисии в Русенско. Причината са проблеми с машините през целия изборен ден. Двойният вот допълнително затруднил членовете на секционните избирателни комисии, допълни Хинкова.

Тя допълни, че комисиите не са били наясно с дефектните бюлетини от машините. Най-голямата трудност за вота в Русе е било разграничаването на това кои бюлетини са действителни и кои не, както и „борбата“ на избирателя с машините.

Резултатите от областта се очаква да бъдат известни в следобедните часове днес.

Всички членове на СИК са приключили изборния ден навреме. В четири секции, в села извън община Русе гласуването е продължило 15 минути след 20:00 часа, тъй като пред тях е имало хора, желаещи да дадат своя глас. По думите на представители на СИК забавянето е заради липсата на организация.

Областният управител Драгомир Драганов съобщи, че от администрацията му се оказва пълно съдействие за организацията в зала „Арена Русе“, където се приемат протоколите и изборните книжа от вота „две в едно“.

„Говорих с окръжния прокурор. Нямаме сигнали във връзка с купен вот. Няма и досъдебни производства. Изборният ден, според нас, е минал добре“, каза още Драганов.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук