Бивша спортна зала превърната в оранжерия за марихуана

0
598
Бивша спортна зала

Бивша спортна зала е била превърната в оранжерия за производство на марихуана, съобщиха от полицията в Разград.

Оранжерията се помещавала на територията на бившия завод „Диамант“ в лудогорския град. При претърсването униформените установили, че тя е оборудвана професионално, с техника от изключително високо ниво. Оборудването, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина. В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, приготвена за търгуване. Произведеното се пласирало в чужбина и при улична търговия в региона.

Извършени са претърсвания на пет различни адреса на територията на страната, както и на два леки автомобила. В хода на разследването са установени петима мъже, съпричастни към извършването на престъпната дейност – 38-годишен от Разград, 32-годишен от село Казашко, 31-годишен от Разград, 23-годишен от Разград и 34-годишен от Сливен. Всички те са криминално проявени. При лични обиски и претърсвания в жилищата им са открити самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв, електронна везна, семена, гриндер /мелничка за мелене на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в различни опаковки.

Продължава работата по разследване и документиране на престъпната дейност. Води се досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК.