Бивши шефове на АПИ няма да отговарят за катастрофата край Своге

0

Бившите шефове на агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов няма да отговарят за тежката катастрофа край Своге, при която през 2018 г. загинаха 20 души. Делото срещу тях е прекратено от прокуратурата, съобщи Mediapool. Двамата бивши началници бяха обвиняеми в престъпление по служба. Разследващите твърдяха, че двамата не са предприели действия, за да принудят изпълнителя на ремонта на пътя „Трейс“ да отстрани дефекти.

Първоначално за катастрофата бе обвинен само шофьорът на автобуса Григор Григоров. След това обаче се разбра, че заради некачествения ремонт новият асфалт е бил хлъзгав и вероятно е допринесъл за инцидента. Експертизи показаха, че в него е вложен варовик, който се полира много бързо и сцеплението на автомобилните гуми с асфалта става много слабо.

Делото срещу Глосов и Атанасов вече бе върнато веднъж от съда заради нарушения в обвинителния акт. След това прокуратурата просто го е прекратила.

Към момента и второто дело, по което обвиняеми са Григоров и няколко души от „Трейс“, не е в съда. То също бе върнато заради на

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили