Биячите на командоса във Войводиново пред съда: Направихме беля

0
Снимка: plovdiv24.bg

Районен съд – Пловдив остави в ареста Асен и Борис Пакетови, обвиняеми за жестокия побой над командоса Валентин Димов на Богоявление във Войводиново, съобщи plovdiv24.bg. Двамата братя от ромската махала в селото – съответно на 21 и на 17 години, бяха доведени под конвой в съда.

Двамата са привлечени като обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Пред съда обвиняемите изложиха друга версия за случилото се, като казаха, че са били нападнати от военния. Адвокатът им поиска да бъдат освободени с мярка за неотклонение „подписка“. Съдът обаче реши, че няма съмнение, че двамата са нанесли побоя над пострадалия.

„Желая да изляза от тук и да нямам работа с такива неща“, каза Борис Пакетов преди магистратите да обявят решението си. Асен Пакетов пък заяви: „Направихме беля, извинявам се. Искам да сме свободни“.

Според магистратите са налице необходимите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата, тъй като деянието е извършено с особена жестокост, освен това има опасност те да се укрият или извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.  Съдиите счетоха, че предвид събраните по делото доказателства, разпити на свидетели и очевидци и въпреки факта, че обвиняемите са били възпирани от случайни лица, техни познати и дори от собствения им баща, агресивните им действия продължили.

Съдът определи арест и спрямо 17-годишния Борис Пакетов, въпреки че най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетни лица се прилага при изключителни случаи.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив.

Хората във Войводиново настояват за изселване на всички незаконно настанили се роми в селото. Отричат протестите в селото след жестокия побой да имат етническа или политическа окраска.

Днес в селото започна подписка с искане за максимална присъда за двамата биячи.

Пострадалият военнослужещ Валентин Димов е със счупена ябълчна кост на челюстта, поради което трудно говори и трудно дъвче, показва медицинската експертиза.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили