Благодатния огън ще дойде в Русе от Гюргево

0
Благодатният огън ще пристигне в Русенската епархия

И тази година Благодатният огън ще пристигне в Русенската епархия през Дунав мост от столицата на Румъния Букурещ.

Това съобщиха от Русенската митрополия. Причината е близостта на Русе с румънската столица, което гарантира, че запаленият в Йерусалим огън ще пристигне навреме за празничното богослужение. Още повече, че самолетът на румънската делегация е сред тези, които се ползват с предимство на летището в Йерусалим и ще излети веднага, след като представителите на Румънската църква получат огъня. Преди няколко години имаше случай, когато Благодатният огън пристигна в Русе след Великденската нощ заради транспорта.

И тази година Благодатният огънСпециална делегация от Русенската митрополия ще получи Благодатния огън в православната църква в Гюргево, където той ще бъде пренесен от Букурещ. Самолетът с огъня от Йерусалим ще се приземи в Букурещ вероятно около 18 часа в събота. Свещеният пламък ще е в русенските черкви най-късно до 22 часа.

Освен за храмовете в цялата Русенска епархия, както и през предходните години, Благодатният огън ще бъде предаден пред русенската катедрала „Света Троица“ и за Силистренска, Великотърновска и Варненска епархии.

Благодатният огън се смята за едно от чудесата на православното християнство. Всяка година на Гроба Господен и улиците в близост до него се стичат хиляди поклонници, за да станат свидетели на слизането на Благодатния огън, който се появява в отговор на молитвите на хилядите вярващи. Храмът е построен през ІV столетие на мястото, където е завършил земният път на Исус Христос.

 

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук