Благодатният огън слезе на Земята

0

Благодатният огън слезе на Велика събота в храма „Възкресение Христово“ в Ерусалим – в мраморния параклис на Божи гроб над пещерата, където според църковното предание е бил погребан Исус Христос.

След появата на огъня патриархът на Йерусалим Теофил III го раздаде на свещенослужители от различните конфесии, които управляват храма.

В България благодатния огън ще бъде донесен от църковна делегация, оглавявана водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Той е придружаван от посланика на България в Израел Румяна Бъчварова, началника на отдел „Протокол“ на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия Емил Велинов, епархийския съветник на Старозагорската митрополия Диян Димитров, началника на кабинета на митрополит Киприан отец Димитър Димитров, отец Бранимир Георгиев, дякон д-р Деян Коруноски и протодякон Димитър Куманов.
Очаква се църковната делегация да се завърне около 19.00 ч. на Летище „София“, откъдето ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София , след което ще бъде разпространен в цялата страна. В Русе, а и в епархиите от Североизточна България обаче огънят ще бъде пренесен от Румъния.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук