Благотворителен концерт за ремонта на СОУ „Христо Ботев”

0
1778
ще учат само първа смяна

В концерта, който ще бъде на 31 май на сцената на Летния театър, ще вземат участие „Теодосий Спасов Бенд“, естрадната изпълнителка Росица Кирилова, музиканти от Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, Детския тамбурашки оркестър и Вокален детски състав към училището.

Благотворителната инициатива е на директора на гимназията Теодор Коцев и  на Николай Падалски, възпитаник на училището, който е учил там в продължение на 11 години. За възстановяването на вътрешния двор са необходими около 40 хил. лева. По думите на г-н Падалски, предвижда се махане на старата мазилка, ново измазване, боядисване и ремонт на самите арки. Ако останат финансови средства ще се направи и ремонт на настилката.

До момента са продадени около 700 билета. Летният театър има 2700 места и това е надеждата на организаторите, русенци да бъдат инициативни и да подкрепят тяхната кауза на 31 май. Билетите са на цена от 5 лева и могат да бъдат закупени от касите на голяма русенска фирма за куриерски услуги и от Информационния център на Русенски университет.

Вече има дарения от възпитаници на училището, живеещи в  Австрия, САЩ и София.