Благотворителен маратон „Помогни за закупуване на книга“ в Русе

0

Благотворителен маратон под надслов „Чрез спорт към знание“ ще се проведе за пръв път в Русе, съобщи пред Дарик радио основният организатор на проявата Александър Тодоров.

Събитието ще бъде в неделя, 19 юни от 9.00 ч в Младежкия парк в Русе. В него взимат участие хора на всякаква възраст, които са обединени около идеята да бягат, за да подпомогнат закупуване на нови книги за библиотеките в своя град. Всеки желаещ може да се включи в деня на събитието и да пробяга минимум една обиколка от 400 м., която с помощта на организаторите и спонсорите се финансира с един лев. Всички пробягани обиколки в края на събитието биват калкулирани и срещу тяхната финансова равностойност се закупуват нови книги, които се даряват на Регионалната библиотека и прилежащите към нея читалища.

Маратонът води своето начало от Силистра, където започва да се провежда през 2017 г. и е едно от популярните ежегодни събития в града. До този момент, благодарение на инициативата са дарени над 1000 нови издания. Всяка дарена книга е заемана по средно 133 пъти. Книгите се подбират по преценка на библиотекарите, които изпращат списък с актуални нови заглавия, които са необходими и търсени от техните читатели.

Благотворителният маратон „Чрез спорт към знание“ в Русе ще се проведе между 9.00 до 12.00 ч в Младежкия парк, със старт от Вазата. Регистрацията за участие е на място.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук