Благотворителен поход събира пари за болно момиче

Автор:
9 ное. , 2017   Video

Благотворителен поход под надслов „Заедно за Никол“ се проведе във Велико Търново. Целта му е да фокусира общественото внимание  към каузата за събиране на средства за лечението на 13-годишно момиче от старата столица, което се бори с тежко заболяване.

Инициативата на великотърновските младежи събра малки и големи, приятели, познати и хора, които са съпричастни към съдбата на Никол. Включиха се много младежки организации, студенти и ученици.

С любимата музика на 13-годишното момиче, шествието премина през града и се събра пред паметника „Майка България“. Много от включилите се в похода записаха и своето видеопослание към момичето.

„Силни сме, когато сме заедно“ – това беше мотото на организаторите, а и на участниците в благотворителния поход.

13-годишната Никол Георгиева се бори със заболяването сарком на Юинг – вид костен тумор, който засяга деца и юноши, а заболяването се разпространява изключително бързо и налага неотложно лечение. 165 000 евро са необходими на семейството на Никол, за да плати спешна терапия в Турция.

С различни благотворителни събития и концерти и с кутиите за дарения, които са поставени на много места, вече са събрани около 100 000 лв. Докато се събере цялата необходима сума за лечението, момичето се подлага на химиотерапия в софийска онкологична болница.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.