Благотворителна кампания “Заедно срещу коронавируса” на БЧК

0
140

Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания “Заедно срещу коронавируса” в подкрепа на усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса за справяне с епидемиологичната ситуация, съобщиха от хуманитарната организация.

От организацията призовават всички да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания. Подкрепата може да бъде направена чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1.00 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС. Дарение може да бъде направено на банковата сметка на БЧК, както и он лайн – на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на щаба и на Министерството на здравеопазването, със събраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

БЧК е създал необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната складова база в с. Лозен на дарения от лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.