Близки на починалата във Враца: Хора умират заради липса на лична карта

0

Забавяне на приема заради липсваща лична карта е довело до смъртта на 44-годишната в спешното отделение на врачанската болница. Тя е имала нужда от помощ, но медицинската сестра на регистратурата настоявала да се спази процедурата и пациентката да бъде вписана. Когато все пак била приета, вече било твърде късно. Това разказаха близки на починалата.

„При пристигането, когато помолих за помощ, ми поискаха личната й карта, за да я регистрират. Казах, че е в колата. Започнах да я търся, но не я намерих. Казаха ми, че не може без документ, върнах се до колата и я открих в чантата на жена ми. В момента, в който дойдохме, тя трябваше да бъде приета”, каза пред Нова телевизия Николай Иванов – мъжът, с когото починалата живеела.

Започна прокурорска проверка заради починалата в Спешното във Враца

Трагичният случай стана популярен заради видео, в социалните мрежи, на което се вижда как медицинската сестра невъзмутимо бърка кафето си, докато пациентката седи безжизнена на инвалиден стол. Според Иванов това, че някой е заснел случката е положително.

„Може би е по-добре, че очевидец е заснел станалото, защото иначе никой нямаше да повярва, че се случват подобни неща в болниците – как умират хора заради липса на лична карта. Това губене на време коства човешки животи“, каза той.

Жена почина след 40 минути чакане в Спешното във Враца (видео)

Все още не е ясно каква е била диагнозата на починалата. Според мъжа й тя се е лекувала от настинка, но внезапно се влошила и получила задух. Той се обадил за линейка, но го посъветвали да я закара сам, защото живеели в града.

Според първоначалната информация забавянето на регистратурата е отнело около шест минути, твърдят от местната РЗИ. Пред бТВ главният здравен инспектор Ангел Кунчев коментира, че и за неквалифициран човек е ясно, че жената се е нуждаела от спешна помощ.

Сестрата от клипа в спешното във Враца напуска работа

„За мен тук има смесица от тотален непрофесионализъм и липса на хуманизъм“, коментира той.

По случая вече има няколко проверки, както и прокурорско разследване. от прокуратурата ще поискат ексхумация на трупа за извършване на експертиза. Извършени са множество действия по разследването, иззети са видеозаписи и документи, твърдят оттам.

Междувременно стана ясно, че медицинската сестра е подала молба за напускане.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили