Близки на загиналата в Търново подозират мъж за убийството й

0

Тялото на 15-годишна ученичка бе открито безжизнено в сряда във Велико Търново. Фаталният инцидент с откритото мъртво момиче на скалите шокира великотърновци и жителите в родното й село Ресен. Прокуратурата работи по няколко версии, включително и убийство, а близките на жертвата обвиняват 41 годишен мъж като убиец и се заканват със саморазправа.

Тялото на мъртвото момиче е открито в сряда от младежи на скалния венец в околностите на Велико Търново. До него е намерен международен паспорт, накъсан на парченца.

15-годишната ученичка от Гимназията по електроника от близкото село Ресен е била обявена за издирване от родителите си преди дни. Семейството на момичето е в шок и обвиняват мъж от селото като убиец на дъщеря им.

„Загубено вече, няма го – умряло, няма справедливост в България, за този които, отвлече детето ми – той на 40 години! Няма справедливост в България! Отвлече я и я хвърли от скалите“, каза майка й Анелия Илиева.

До момента, въпреки обвиненията на близките, няма задържан извършител.

„На този етап не мога да ви дам нищо в тази насока, каза работи се по всички възможни версии“, каза наблюдаващият прокурор Радослав Косев.

От прокуратурата уточниха, че девойката за последно е забелязана в сряда сутринта в Горна Оряховица заедно със своя приятелка.

„Работи се по всички версии – тоест нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено! Тялото е извадено вчера към 18,30 и се извършва повторен оглед с участие на алпинисти! Аутопсията се извършва в момента, тъй като трябва да мине време от намиране на тялото, резултатът не е готов“, каза говорителят на търновската окръжна прокуратура Илиян Благоев

Днес е направен повторен оглед, продължават и разпитите на свидетели. Води се разследване за умишлено убийство.