Близо 1500 „маркови“ стоки конфискувани от магазинната мрежа

0
Снимки: Архив

Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в хода на специализирана полицейска операция, съобщават от полицията в Разград.

Конфискувани са близо 1 500 артикула. В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване в четири търговски обекта в град Исперих, собственост на различни фирми. Открити са стоки, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са мъжки и дамски панталони, тениски, спортни екипи и якета на които са обозначени търговските марки PRADA, ARMANI, GUCCI, VERSACE, NIKE, ADIDAS, ZARA, BOSS, POLO и други. По описа на РУ-Исперих са образувани четири досъдебни производства по чл.172б, ал.1 от НК.

Акцизна стока без бандерол е установена и иззета от частен имот в лознишкото село Манастирци. В дома на 67-годишен мъж са намерени около 180 литра етилов алкохол – акцизна стока по смисъла на чл. 2, т.1 от Закона за акциза и данъчните складове. Собственикът няма документ за начислен и платен акциз. По време на претърсванията в имота са открити 275 кг сухо мляко. Установено е, че в условията на продължавано престъпление суровината е открадната от мандра в търговищкото село Макариополско. Води се досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук