Близо 20 000 лв.

Близо 20 000 лв. заработиха ало-измамниците в Русе от началото на годината

Автор:
14 ян. , 2018  

Близо 20 000 лв. са заработили ало-измамниците в Русе през двете седмици от началото на годината, показва справка в бюлетините на Областната дирекция на МВР в града.

Последният случай, както ТВН вече съобщи, е бил на 9 януари. Възрастен мъж дал 6300 лева на престъпниците, след като бил подведен от “комисар Попов от полицията”, че помага на органите на реда да заловят измамници. За да окаже помощ на правоохранителните органи, възрастният човек ходил до банка и изтеглил наличните си средства.

В предишните два случая 80-годишна жена даде на телефонните измамници 6000 лева, а 67-годишна русенка – над 6000 лева в пари и злато. Това са само регистрираните случаи, при които потърпевшите са се обърнали за помощ към полицията. Не е изключено броят на “ужилените” да е по-голям, но по една или друга причина те да са предпочели това да остане тайна.

В тази връзка от Областната дирекция на МВР в Русе предупреждават гражданите по никакъв повод да не дават пари или ценности на непознати, поискани по телефона, независимо като какви се представят или за какво се обаждат.

“Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона или на ръка, без необходимите документи”, посочват от полицията.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.