Близо 30 непълнолетни установени след полунощ в питейни заведения

0

Близо 30 непълнолетни младежи са били установени след полунощ в питейни заведения при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества в Разградско, съобщават от полицията.

Обект на проверките, извършени съвместно със служители на жандармерията, са били лица, употребяващи дрога или седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, както и такива, разпространяващи наркотици в и около заведения. Задържани са 8 лица – двама за шофиране след употреба на алкохол, трима за управление на автомобил след употреба на дрога, трима за притежание на наркотични вещества.

В рамките на образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 и чл.234, ал.1 от НК са извършени претърсвания в две заведения в Разград. В помещение, обособено като съблекалня за персонала, в раница на служител е намерена суха тревиста маса, реагираща при тестване на канабис.

В хода на полицейската операция са установени близо 30 непълнолетни, пребиваващи след 01.00 часа в питейни заведения в централната част на град Разград. В момента на проверките част от тях са употребявали алкохол, чийто произход се изяснява. Полицейските служители са съставили предупредителни протоколи на родителите, извикани да приберат децата си. Работата по случаите продължава.

ОДМВР-Разград апелира към родителите и управителите на питейни заведения да осъществяват по-стриктен контрол. По закон в заведенията не се допускат непълнолетни и малолетни лица без придружител. Категорично е забранено да им се сервира алкохол. Санкцията за подобно нарушение е от 2000 до 4000 лв. Полицията ще продължи да извършва проверки след 23 часа. Отговорността за пребиваването на непълнолетни лица по улиците и заведенията в малките часове на нощта е на родителите и на служителите в заведенията.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук