Близо 40 бяха обгазени при протест пред МРРБ /ВИДЕО/

0

Стотици се събраха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да настояват за оставката на министър Петя Аврамова.

Малко след началото на протеста тълпата се опита да нахлуе в сградата на ведомството, като  няколко души започнаха да хвърлят бутилки по стъклените врати.  Протестиращите развяваха български знамена и големи плакати.

Според демонстрантите органите на реда са ги обгазили. Близо 40 души са получили помощ от екипи на Спешна медицинска помощ заради напръскване в очите. Сигналът е бил подаден към 13.05 ч. На място са били изпратени 6 линейки. Двама или трима от пострадалите са транспортирани в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

От МВР съобщиха официално, че участници в протеста са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали – от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Протестът продължи и пред сградата на Народното събрание, където тълпата скандираше „Оставка“, но вече за целия кабинет Борисов 3.

Полицейското присъствие в района остава засилено.

Протестът е продължение на демонстрациите на инициативния комитет „Спаси Перник” от събота. Причини са водната криза в Перник и забавянето на спасителния план за града.